Hejsan!
John Nilsson heter jag, är 39 år och är bor i Eskilstuna med fru och dotter. 
Mitt intresse för fotografering började i tonåren när jag gick lärling hos Bengt Sundelin. Han var på 80-90-talet en flitigt anlitad produkt-fotograf och arbetade väldigt mycket med bilar bland annat. Hans sinne för detaljer och extrem noggrannhet var något jag tog med mig och än idag har jag faktiskt hjälp av hans råd han gav mig för över 20 år sen.
Jag älskar att fotografera det mesta men har en förkärlek för detaljer och närbilder. Jag ser gärna en färdig bild som ett konstverk att hänga på väggen mer än att sitta i ett album.
Tänkte lite snabbt gå igenom varje kategori jag har listad här.
Bröllop:
Detta är egentligen en ganska stor kategori efter som den kan innehålla allt från porträtt till bilar. Bröllop är något jag vill fortsätta med då det varit väldigt roligt och givande att arbeta med. För min egen del handlar det om detaljer och spontana ögonblick som jag vill fånga. Gärna gå lite utanför ramarna och göra ovanliga saker.
Gravid:
Tack vare att min fru blev gravid så insåg jag hur fint det är att fotografera gravida kvinnor. Det verkligen lyser om en gravid kvinna och de har oftast ett förstärkt självförtroende vilket gör det hela en fröjd att fotografera.
Detaljer:
Här är en kategori som intresserade mig tidigt. Produkt-fotografering eller stilleben. Komma nära inpå. Just nu är det väldigt mycket växter i mitt galleri men det finns en hel del detaljer i flera andra gallerier också.
Landskap:
Jag har varit en sucker för solnedgångar sen barnsben. Det intresset letade sig snabbt in i fotografering vilket även innefattar en fascination för moln. Den första bilden jag sålde var en stor bild tagen över en bro i Strängnäs mitt i natten.
Porträtt:
Här älskar jag verkligen att experimentera med ljus och vinklar. Min stackars fru har fått kameran upp i ansiktet alldeles för många gånger men hon ställer så gärna upp. Likaså min dotter på har fått sin beskärda del av porträtt. Det har även gjort att jag fått upp ögonen för att fotografera barn.
Bilar:
Upptäckte rätt snabbt att bilar var något som föll sig naturligt. Antagligen tack vare Bengt Sundelin som sagt var. Återigen mycket detaljer och det finns det gott om på bilar.